
Υγεία και ομορφιά από τους καρπούς της φύσης.
Συνταγή για συμπυκνωμένο και φρέσκο χυμό Κεράσι
2014-06-01 04:42Χυμός κεράσι για την μυική αποκατάσταση μετά από άσκηση και για όνειρα γλυκά.

α) φρέσκος χυμός Κεράσι
Υλικά
1 1/2 φλιτζάνια κεράσια
χυμό από 1 λάιμ
3 φλιτζάνια νερό
ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκιά την θέλετε)
πάγος, φέτες λάιμ και ζάχαρη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βγάζουμε με το ειδικό εργαλείο τα κουκούτσια από τα κεράσια. Στην
συνέχεια βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ
(εκτός από τον πάγο)
και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει ενιαίο μείγμα.
Σουρώνουμε το χυμό και τον
σερβίρουμε με πάγο και μια φέτα λάιμ.
β)Συμπυκνωμένος χυμός κεράσι
Υλικά
2 κιλά κεράσια
ζάχαρη όσο η ποσότητα του υγρού που προκύπτει
χυμό από ένα λάιμ
2 φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση
Σε ένα τρυπητό, πλένουμε καλά τα κεράσια κι αφαιρούμε τα κοτσάνια και
τα κουκούτσια τους.
Σε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα περνάμε τα κεράσια στραγγισμένα
και τα σκεπάζουμε καινούργιο νερό.
Προσθέτουμε το χυμό λάιμ, τον δυόσμο και βράζουμε αρκετή ώρα,
μέχρι να μαλακώσουν τελείως τα κεράσια. Αφαιρούμε το δυόσμο και το
υγρό που έχει μείνει το κρατάμε στην άκρη για να φτιάξουμε το χυμό
μας!
Περνάμε τα κεράσια χωρίς το χυμό στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε
όσο καλύτερα γίνεται.

Κρατάμε τον πολτό για να φτιάξουμε μαρμελάδα κεράσι!
Για το επόμενο βήμα χρειαζόμαστε είτε ένα σουρωτήρι με πολύ παχύ
πλέγμα (με πολύ μικρές τρυπούλες) είτε ένα λεπτό ύφασμα (όχι
τουλπάνι) όπως μια παλιά μαξιλαροθήκη.
Χρησιμοποιούμε το σουρωτήρι ή τοποθετούμε το ύφασμα μέσα σε
κανονικό σουρωτήρι και χύνουμε το υγρό που έμεινε από το βράσιμο
(πριν την πολτοποίηση) και που έχουμε φυλάξει.
Βοηθάμε με ένα κουτάλι
ώστε να περάσει λίγο πιο γρήγορα το υγρό μέσα από το πλέγμα ή το
ύφασμα. Χρειάζεται υπομονή αλλά αξίζει! Το περνάμε χωρίς ίχνος από
πολτό σε ένα μεγάλο μπολ.
Και μετά αρχίζουμε το μέτρημα: Με ένα ποτήρι παίρνουμε το χυμό από
το μπολ και μετρώντας πόσα ποτήρια συνολικά βγαίνουν τα ρίχνουμε σε

μια μεγάλη κατσαρόλα ή χύτρα.
Όσα ποτήρια υγρού μετρήσαμε,
τόση ζάχαρη (ποτήρια)
προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας!
Βράζουμε καλά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι
να διαλυθεί η ζάχαρη και να αρχίσει να δένει ο χυμός.
Όταν είμαστε έτοιμοι, αποστειρώνουμε μπουκάλια και περνάμε μέσα το
συμπυκνωμένο χυμό μας.
Συντηρούμε στο ψυγείο, για να είναι και πιο δροσερός.
Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, αραιώνουμε με όσο νερό χρειάζεται η γεύση μας.
ΚΕΡΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΥΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΣΚΗΣΗ
ΧΥΜΟΣ ΚΕΡΑΣΙ ΓΙΑ ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ...
—————